Zöldségek magas fehérjetartalommal |
2024-03-22 22:50:58 |
Sokan azt gondolják, hogy csak az állati eredetű táplálékok tudják ellátni a szervezetet létfontosságú aminosavakkal. Ez nem éppen így van, hiszen a zöldségek is képesek erre. Nem mellesleg tele vannak egészséges fehérjékkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és mikrotápanyagokkal. A nagy mennyiségű állati termékek fogyasztása nem javasolt, több ok miatt sem. Eltömítik az artéri... |
A máj ezeket a táplálékokat szereti |
2024-03-03 20:13:19 |
A máj azokat a táplálékokat kedveli elsősorban, amelyek a következő tápanyagokban bővelkednek: C-vitamin, E-vitamin, omega-3 zsírsavak, flavonoidok és karotinoidok. Ezeket a tápanyagokat többek között a következő táplálékok tartalmazzák: halak, avokádó, brazil dió, fokhagyma és brokkoli. Ezek a táplálékok csökkentik a gyulladást, illetve antioxidáns és májvédő tulajdonságokkal bír... |
Csicsóka, mint gyógynövény |
2024-01-14 21:00:49 |
A csicsókagumónak a burgonyánál 5-6-szor nagyobb rosttartalma gátolja az egyéb szénhidrátok és hizlaló tápanyagok felszívódását, fokozza laktató hatását, és meggátolja a székrekedés kialakulását. Gumói főleg inulint tartalmaznak, keményítőt csak csekély mennyiségben. A cs... |
Fontos szervünk a májunk. Vigyázzunk rá, használjunk.... |
2023-12-17 22:47:17 |
Fontos szervünk a májunk. Vigyázzunk rá, használjunk máriatövist, articsókát és gyermekláncfüvet! Természetesen minden szervünk kiemelt szerepet játszik az egészségünk fenntartásában, mégis azt kell mondani, hogy az egyik legfontosabb szervünk a májunk. Nemcsak a méregtelenítés a feladata, hiszen sok más szerepet is betölt. A máj részt vesz a szénhidrát-anyagcserében, a vérc... |
A csontritkulás megelőzhető, de fel is gyorsítható |
2023-12-17 21:52:37 |
A csontritkulás megelőzhető, de fel is gyorsítható egyes táplálékokkal A csontritkulás elsősorban az idősebb embereket érintő betegség. Legfőképp az idős nők szenvednek benne és a menopauza szakaszában bukkan fel ez a betegség. Természetesen otthoni módszerekkel sem lehet gyógyítani a csontritkulást, azonban az orvos által előírt terápia és a kiegészítő kezelések jelentős eredm... |
A polifenolok fokozzák az egészséget |
2023-11-24 21:36:56 |
A polifenolok fokozzák az egészséget - amiben találhatók: A polifenolok voltaképpen olyan mikrotápanyagok, amelyek szinte az összes egészséges táplálékban, például a zöldségekben, a gyümölcsökben, a magvakban és a diófélékben is fellelhetők. Sokféle polifenol létezik, például ilyenek a flavonoidok, mint a kvercetin és a katekin, amelyek elsősorban a gyümölcsökben vanna... |
Jó tudni! |
2023-02-22 10:49:33 |
A bél regenerálódik nem kell olyan szigorúan tartani a diétát.Szoros kapcsolat van az abnormális bélflóra és az agyfejlődés között. A rosszul kialakult és felborult egyensúlyú bélflóra eredménye, ami egy halom tünetként nyilvánulhat meg. Ezek megegyezhetnek az autizmus, a h... |
Epekő – megelőzés, természetes kezelés |
2023-01-15 19:46:22 |
Hogyan előzhető meg az epekő, illetve hogyan kezelhető természetes módon, ha már kialakult? Mi az epekő? Az epekő a legtöbb esetben tulajdonképpen egy megkeménykedett koleszterincsomó, ami a máj által elválasztott epét tároló epehólyagban és az epevezetékekben képződhet. Mérete rendkívül sokféle, az egészen apró, homokszemnyitől a galambtojás méretig változhat. A megfigyelé... |
Az influenza, a nátha és a megfázás megelőzésének titkai |
2023-01-15 16:55:24 |
Sokan nem is gondolnák, de az egészséges bélflóra a téli betegségek megelőzésének egyik kulcsa. a már nem titok, hogy a bélflóra egyensúlya szoros összefüggésben van az immunrendszerrel. Ha ugyanis a bélflóra egyensúlya felborul, akkor sokkal könnyebben kapunk el olyan téli betegségeket, mint a nátha vagy az influenza. Mi boríthatja fel a bélflóra egyensúlyát? Ha a bélflóra... |
Így erősíthetjük a gyomorsavat természetesen |
2023-01-11 13:58:05 |
Emésztőrendszerünk egészségének egyik alappillére a megfelelő minőségű és mennyiségű gyomorsav. Mi az a gyomorsav? A gyomorsav vagy gyomornedv egy alapvető fontosságú emésztőfolyadék, amelyet a gyomrot bélelő sejtek termelnek. Összetételét tekintve főként sósavból és különböző enzimekből áll, és pH-értéke 1.3 és 3.5 között található, tehát erősen savas. Ez a savasság elősegíti... |
|